Nyheder

Hold dig opdateret

Pressemeddelelse: Value reunion på Fyn

Assens den 16. September 2021                                                             

To veletablerede navne i den danske kapitalforvaltningsbranche skal fremover slå deres folder på Fyn, nærmere bestemt i Assens. Landets mindste investeringsforening, Great Dane, vil være stor og opruster med tiltrædelsen af Kasper Billy Jacobsen og Jens Moestrup Rasmussen, som i næsten 20 år stod i spidsen for Sparinvests valueteam.

Efter seks år i strid modvind, hvor investeringsdisciplinen value har været upopulær som aldrig før, går to af klassens absolut tungeste drenge sammen med rådgiverselskabet Great Dane Fund Advisors, som rådgiver landets mindste investeringsforening, Great Dane og som i tillæg til foreningens globale afdeling etablerer en ny europæisk value afdeling, som får tegningsperiode fra 22. september til 5. oktober.

Jens Moestrup Rasmussen og Kasper Billy Jacobsen har siden 2002 stået i spidsen for Sparinvests value-team, indtil de efter Nykredits overtagelse af Sparinvest sidste år, forlod selskabet. I den periode voksede formuen i valuefondene fra godt 700 millioner kroner til over 40 milliarder, da den var størst.

Kender hinanden rigtig godt

På Fyn vækker det stor begejstring hos Thomas Bastrup, direktør og porteføljemanager i Great Dane Fund Advisors, at Rasmussen og Jacobsen slutter sig til: “Vi får den tyngde og bredde i investeringsteamet, som vil gøre os i stand til at vinde mandater hos selv de allerstørste og mest professionelle institutionelle investorer. Vi har alle forudsætninger for at blive et rigtigt value power house, med hvad jeg vil betegne som et team af absolut europæisk topklasse.”

Genforeningen har været gensynets glæde. “Vi har arbejdet sammen før og komplimenterer hinanden godt, vi kender hinandens styrker og svagheder. Og vores to investeringsprocesser er jo meget lig hinanden. Thomas Bastrup var en del af vores team i fire år fra 2005 til 2009, så vi har samme grundfilosofi”, udtaler Jens Moestrup Rasmussen.

“Så har vi videreudviklet vores proces med bl.a. et betydeligt ESG-indhold, som vi har arbejdet med siden 2007, mens Thomas har fundet på andre ting her på Fyn, som styrker den fælles proces og dermed afkastet”, siger Kasper Billy Jacobsen.

”Der skal ikke herske tvivl om, at vi har været meget glade for at arbejde sammen i det gamle Sparinvest, og den kultur vi havde opbygget sammen i en lille agil organisation. Det Thomas Bastrup og de fynske familier har startet med Great Dane minder en del om den virksomhed, jeg kom til, da jeg som en ung mand i 1997 startede i Sparinvest, og hvor antallet af ansatte kunne tælles på to hænder”, siger Jens Moestrup Rasmussen.

For yderligere information og kommentarer, kontakt venligst:

Thomas Bastrup, direktør og porteføljemanager, tlf.  24 49 64 75, tb@greatdanefund.com

Kasper Billy Jacobsen, porteføljemanager, tlf. 23 29 48 68, kbj@greatdanefund.com

Jens Moestrup Rasmussen, porteføljemanager, tlf. 24 86 69 22, jmr@greatdanefund.com