Handel med Great Dane INDEX+

Indledning

Nedenfor hjælper vi dig gennem processen med at handle INDEX+. 

Først og fremmest er det vigtigt at du har et dansk depot i din bank. Hvis du ikke har det, kan du nemt oprette det ved at kontakte din bankrådgiver. INDEX+ er dansk og i danske kroner, så det er IKKE et udenlandsk aktiedepot du skal have oprettet.

Du kan handle INDEX+ gennem alle banker og platforme. Dog ikke Nordnet.

 

Find afdelingen

Man bør altid kunne finde INDEX+. Søg enten på ISIN (DK0061671872) eller navn (Great Dane INDEX+) eller kun Great Dane. Bemærk at vi har 3 afdelinger, så husk at vælg INDEX+. 

 

Undersøg den øjeblikkelige værdi

INDEX+ har til hver en tid en værdi, som udgøres af de mere end 600 aktier som der er investeret i. Du skal derfor sikre dig, at du ikke betaler en for høj pris når du skal købe afdelingen. 
I mange banker er de priser du kan se 15 min forsinkede. Men vi offentliggør løbende den rigtige værdi for INDEX+ til Københavns Fondsbørs (Nasdaq). Her kan du se købs- og salgspriser (og meget mere), i realtid. 

 

Indre værdi er den seneste beregnede værdi for INDEX+. Opdateringstidspunktet er angivet nedenunder den Indre værdi. Hvis du sørger for at handle på et tidspunkt kort tid efter opdateringstidspunktet, så er du sikker på ikke at betale for meget. I tilfældet ovenfor kan du købe på emissionsprisen 105,45. Det er lidt højere end Indre værdi, hvilket skyldes at der er lidt omkostninger ved at du kommer ind i afdelingen. Vi skal både veksle valuta og købe flere aktier til afdelingen.

Der bliver løbende beregnet indre værdi, ca. 6-10 gange om dagen. Men hvis man ikke vil vente på at der kommer en opdatering, kan man stadigvæk godt handle på de øjeblikkelige kurser. Men husk ALTID at handle med limit. Dvs. at du i tilfældet ovenfor angiver, at du højest vil betale 105,45.

 

Handel

Når du placerer din handel skal du altså angive 2 ting. Hvor mange stk. du vil købe og limiteringskursen, som er den maksimale pris du vil betale.

Hvis der ikke er andre der vil handle afdelingen samtidigt med dig, kan du kun handle med Market makeren. Det er i vores tilfælde Sydbank, som vi har ansat til at lade vores investorer handle ind og ud af afdelingen. Hvis du angiver at du vil købe til 105,45, så vil Sydbank sælge til dig på den kurs, med mindre at markedet har flyttet sig meget siden sidst der blev beregnet en indre værdi. Dvs. at der kan være få situationer hvor at market makeren ikke er til stede, hvilket også er en grund til at det er vigtigt at have en limiteringskurs.

Der er som udgangspunkt ingen begrænsninger på hvor meget du kan handle. Market maker skal nok handle med dig, selv om du evt. angiver mere end han viser.

Bemærk endvidere, at hvis du handler for et meget lille beløb, så er det relevant først at undersøge hvad din bank tager i minimumskurtage.  

Inden du placerer din ordre skal du huske:
    1) Tjek at du handler den rigtige vej (Køb eller Salg)
    2) Tjek at stk. og ønsket investeringsbeløb passer sammen
    3) Angiv en limiteringskurs


Hvis du synes at ovenstående er kompliceret, så kan du altid få din bankrådgiver til at gøre det for dig, men i så fald kan det medføre, at du skal betale et gebyr til rådgiveren. 

Handlen laves med 2 dages valør. D.v.s. at der går 2 dage inden transaktionen slår igennem på din bankkonto. 

Afdelingen giver normalt udbytte 1 gang om året. Beløbet herfra indsættes direkte på din konto. Alle transaktioner i forbindelse med handel og udbytte gives direkte til Skat, og derfor vil du normalt opleve at du ikke skal foretage dig noget i forbindelse med årsopgørelsen fra Skat.